biome “NO List”| Ce face ca aceste ingrediente sa fie inacceptabile?

biome “NO List”| Ce face ca aceste ingrediente sa fie inacceptabile?

biome are un “NO List” – o listă cu ingredientele, lianții, materialele de umplutură și alte substanțe nedorite care nu vor fi incluse în niciun produs biome vreodata. Multe dintre substanțele de pe Lista noastră sunt folosite de alte companii alimentare sau de suplimente pentru a-și accelera procesele de fabricație sau pentru a îmbunătăți culoarea, aspectul, senzația sau gustul suplimentelor lor, extinde perioada de valabilitate și stabilitatea sau face ambalajul mai eficient. Deoarece biome nu folosește niciodată acești compuși, costurile noastre de producție sunt de obicei mai mari și ne este nevoie de mai mult timp pentru a ne fabrica suplimentele. Facem acest lucru pentru că ne angajăm ferm să folosim numai ingredientele necesare, excluzându-le pe cele inutile și nedorite.

Efectele negative ale substanțelor de pe lista noastră asupra corpului uman pot fi multiple, ducând la efecte nedorite precum risc crescut de probleme gastrointestinale, inflamație, alergii sau astm bronșic, reacții anafilactice și multe altele. Alte efecte sunt încă neclare și necesită mai multe cercetări.

Mulți aditivi pot scădea, de asemenea, biodisponibilitatea, pot reduce absorbția și pot face un compus benefic mai puțin eficient. Motivul pentru unele dintre aceste efecte are de-a face cu modificările pe care aditivii le pot avea asupra microbiomului intestinal. Mai jos explorăm motivele legate de microbiom pentru care evităm să folosim mai multe dintre substanțele de pe lista noastră și ce ar putea face aceste substanțe asupra intestinului tău dacă le consumi în altă parte a dietei tale.

Acesulfam K (Ace-K)

La fel ca mulți aditivi alimentari, o mare parte din cercetările asupra acestui îndulcitor artificial utilizat în mod obișnuit în produsele de panificație au fost efectuate pe modele animale sau in vitro. Studiile pe șoareci arată efecte specifice sexului, masculii și femelele experimentând diferite modificări ale bacteriilor intestinale, ambele observând unele creșteri ușoare ale diferitelor bacterii benefice, dar observând și creșteri ale diferitelor bacterii rele. Studiile pe șoareci analizând consumul de Acesulfam și sucraloză în timpul Sarcina și alăptarea au înregistrat modificări adverse ale nivelurilor de diversitate alfa și beta, creșteri semnificative ale bacteriilor dăunătoare Firmicutes și scăderi ale bacteriilor antiinflamatoare benefice Akkermansia muciniphila. Deși există unele dovezi contradictorii, în general, știința arată că Ace-K perturbă homeostazia microbiomului.

Sucraloză

Sucraloza este ceea ce se află în plicurile galbene de îndulcitor artificial de pe mesele restaurantului. Deși în studiile cu un singur caz la om, sucraloza nu a arătat un efect semnificativ asupra microbiomului intestinal, studiile care analizează efectele sale în timp indică contrariul. Într-un studiu de 10 săptămâni, adulții tineri care au consumat 48 mg zilnic (echivalentul a patru pachete galbene) au observat un dezechilibru semnificativ în microbiota intestinală. , ficatul gras și sindromul metabolic) și o scădere semnificativă a bacteriilor bune Lactobacillus acidophilus. Cercetătorii au observat, de asemenea, creșteri ale curbelor serice de insulină și glucoză în testele de toleranță la glucoză. Există, de asemenea, date pe animale care arată modificări ale metaboliților microbiotei (ceea ce este făcut din microbiota prezentă) care au dus la creșterea inflamației și a riscului de cancer colorectal asociat colită.

Zaharină

Plicurile roz de îndulcitor artificial conțin de obicei zaharină. Și aici, datele sunt controversate, dar studiile de revizuire sugerează că zaharina ar putea interacționa cu microbiota intestinală și metaboliții acestora, ducând la inflamația generală a intestinului.

Dioxid de titan

Un agent de albire proiectat care este adesea gasit în guma de mestecat, cerneală și protecție solară, dioxidul de titan nu mai este considerat sigur de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. În studiile pe animale, bine-cunoscutul raport Firmicutes-Bacteroidetes a crescut – un semn de disbioză. Alte studii au arătat că poate crește disfuncția barierei intestinale și poate avea un impact negativ asupra inflamației intestinale.

Sulfiți

Sulfiții, inclusiv hidrogen sulfit, dioxid de sulf gazos și sărurile de sulf care conțin potasiu, calciu sau sodiu sunt unii cei mai obișnuiți dintre conservanți alimentari. Cercetările arată că sulfiții pot inhiba puternic creșterea bacteriilor bune Faecalibacterium prausnitzii și pot reduce bacteriile intestinale benefice cunoscute pentru menținerea producției de acid lactic, inclusiv Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus și Lactobacillus plantarum.

Test de sănătate intestinală

După cum arată multe dintre date, pot exista dovezi contradictorii între modul în care intestinul reacționează la aditivi și modul în care bacteriile intestinale sunt afectate de alți factori, cum ar fi dieta generală, mediul și stilul de viață. De aceea este important să te educi atunci când alegi ce alimente să consumi sau să excluzi din dieta ta.

Ați dori să vedeți cum vă influențează stilul de viață actual sănătatea intestinală? Aflați cu ajutorul testului Thorne’s Gut Health. Colectați-vă proba în confortul casei dvs. cu tehnologia noastră revoluționară de ștergere a microbiomului și trimiteți-le la laborator pentru testare. Veți primi rezultate personalizate și un plan de îmbunătățire în 5-6 săptămâni.

Referințe

  1. Liu C, Zhan S, Tian Z, et al. Food additives associated with gut microbiota alterations in inflammatory bowel disease: friends or enemies? Nutrients 2022;14(15). doi:10.3390/nu14153049
  2. Méndez-García LA, Bueno-Hernández N, Cid-Soto MA, et al. Ten-week sucralose consumption induces gut dysbiosis and altered glucose and insulin levels in healthy young adults. Microorganisms 2022;10(2). doi:10.3390/microorganisms10020434
  3. Li X, Liu Y, Wang Y, et al. Sucralose promotes colitis-associated colorectal cancer risk in a murine model along with changes in microbiota. Front Oncol 2020;10:710.
  4. Cao X, Han Y, Gu M, et al. Foodborne titanium dioxide nanoparticles induce stronger adverse effects in obese mice than non-obese mice: gut microbiota dysbiosis, colonic inflammation, and proteome alterations. Small 2020;16(36):e2001858.
  5. Mu W, Wang Y, Huang C, et al. Effect of long-term intake of dietary titanium dioxide nanoparticles on intestine inflammation in mice. J Agric Food Chem 2019;67(33):9382-9389.
  6. Irwin SV, Fisher P, Graham E, et al. Sulfites inhibit the growth of four species of beneficial gut bacteria at concentrations regarded as safe for food. PLoS One 2017;12(10):e0186629.
  7. Stevens LJ, Kuczek T, Burgess JR, et al. Mechanisms of behavioral, atopic, and other reactions to artificial food colors in children. Nutr Rev 2013;71(5):268-281.

Lasă un comentariu

Comentariile vor fi aprobate înainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.