No list

biome “No List”  - Lista cu Ingrediente inacceptabile / nesanatoase

Ingredientele inacceptabile pentru suplimentele nutritive biome.

Acesulfam-K (Ace-K)

Un îndulcitor artificial. A fost legat de rezistența la insulină și de glicemia crescută.

Aspartam (Nutrasweet, Equal)

Un îndulcitor artificial. A fost legată de rezistența la insulină și de glicemia crescută.

Acid benzoic

Conservant artificial. Când este amestecat cu vitamina C, poate produce benzen, care este cancerigen.

Hidroxianisol butilat (BHA)

Un conservant antioxidant artificial. Cancerigen, se acumulează în plămâni, ficat și rinichi și este asociat cu tumori de stomac în studiile pe animale.

Hidroxitoluen butilat (BHT)

Un conservant antioxidant artificial. Se acumulează în ficat și este asociat cu tumori hepatice în studiile pe animale.

Bisfenol A (BPA)

Un plastifiant folosit în sticle de apă și alte recipiente din plastic. Imită estrogenul din organism și poate perturba hormonii tiroidieni, provocând infertilitate, avort spontan, disfuncție erectilă. De asemenea, poate influența negativ dezvoltarea fătului și crește riscul de cancer.

Carmin (cocenila, rosu natural 4)

O vopsea naturală roșu/crimson. Fabricat din insecte femele coșenilă, poate provoca reacții alergice și anafilaxie.

Ciclamate

Îndulcitori artificiali. Sunt permise în Canada și Europa, dar interzise în SUA (unde FDA nu a găsit dovezi de siguranță). Studiile le-au asociat cu tumori ale vezicii urinare la rozătoare și atrofie testiculară și perturbarea spermatozoizilor la maimuțe.

Ouă

Printre cei mai frecventi opt alergeni. Ele pot provoca reacții alergice și intoleranțe.

Ephedra sinica (Ma Huang)

O plantă folosită în medicina tradițională chineză. Conține efedrină, care a fost folosită și abuzată în produsele de slăbit și interzisă în S.U.A. Abuzul de efedra poate provoca creșterea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și, posibil, a atacului de cord și a accidentului vascular cerebral.

Vanilină etil

Aroma artificială de vanilie mai puternică decât vanilina, folosită pentru a da ciocolatei o aromă de vanilie. Este fabricat din produse petrochimice și s-a raportat că provoacă reacții alergice și dureri de cap la persoanele sensibile.

Oxid de etilenă (ETO)

Folosit pentru sterilizarea alimentelor, a produselor botanice și a condimentelor. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) clasifică ETO drept cancerigen de clasa 1. Este foarte toxic pentru rinichi, ficat și nervi și este interzis în S.U.A.

Pigmenți de culoare numerotați FD&C

Culori și coloranți artificiali. Acestea conțin adesea aluminiu, uneori conțin plumb și mercur și au fost legate de cancer, hiperactivitate și alergii.

Glicoli (propilenglicol)

Folositi ca solvenți, îndulcitori și conservanți. Sunt alergene și sunt toxice pentru rinichi, ficat și sistemul nervos și chiar mai toxice pentru sugari, care le metabolizează lent.

Gluten

Conținut în grâu, secară și orz. Grâul este unul dintre cei 8 alergeni comuni. Grâul și alte alimente care conțin gluten sunt asociate cu boala celiacă și cu intoleranțe mai puțin severe la gluten.

Sirop de porumb bogat în fructoză (HFCS)

Un îndulcitor făcut din amidon de porumb. Contribuie major la ficatul gras, sindromul metabolic, obezitatea, diabetul și inflamația și poate fi contaminat cu mercur.

Iradierea

Folosit pentru sterilizarea alimentelor și a produselor botanice. Este controversat din cauza lipsei de studii de siguranță pe termen lung și a fost interzis pentru utilizare în suplimentele alimentare în Statele Unite.

Ingrediente derivate din nuci (nuci, arahide)

Printre cei mai frecventi opt alergeni. Pot provoca reacții alergice și anafilaxie.

Polietilen glicol (PEG)

Acoperire pe tablete. Folosit pentru a face tabletele netede și mai ușor de înghițit, este adesea contaminat cu agenți cancerigeni, inclusiv 1,4, dioxan, oxid de etilenă și compuși aromatici policiclici.

Galat de propil

Un conservant antioxidant sintetic. Este un cancerigen și poate induce, de asemenea, astm bronșic, iritarea stomacului și posibile perturbări endocrine.

Zaharină

Un îndulcitor artificial. Poate provoca cancer de vezică urinară la animale și nu există studii puternice care să demonstreze siguranța la om (doar observațional). Ca sulfonamidă, poate provoca și reacții alergice.

Benzoat de sodiu


Sorbitol


Stearați (acid stearic, stearat de magneziu)


Sucraloză (Splenda)


Sulfiți (bisulfit de potasiu, sulfit de sodiu)


Vanilină sintetică




Butilhidrochinonă terțiară (TBHQ)


Dioxid de titan


Substanțe interzise (de către federațiile internaționale de atletism)

Un conservant artificial. Când este amestecat cu vitamina C, poate produce benzen, care este cancerigen.


Zahăr alcool folosit ca îndulcitor. Poate provoca diaree, gaze și balonare.


Ajutoare de fabricație. Ele lubrifiază, ajută ingredientele să curgă și permit ambalarea mai multor materiale într-o capsulă. Ca acizi grași cu lanț lung, aceștia pot inhiba absorbția nutrienților.


Un îndulcitor artificial. A provocat leucemie în studiile pe animale și la oameni este asociată cu inflamația intestinului și o scădere a florei gastro-intestinale benefice.



Conservanți. Deși pot apărea în mod natural în alimente, ele sunt adesea adăugate în producție. Sunt alergeni și pot provoca reacții astmatice severe la persoanele sensibile la sulfiți.


Aromă artificială de vanilie. Vanilina naturală este un component al vaniliei. Cu toate acestea, vanilina sintetică este folosită în imitația de aromă de vanilie și este, în general, fabricată din produse petrochimice. Un altul este din drojdie modificată genetic. Poate declanșa reacții alergice, tulburări gastro-intestinale sau migrene.


Un antioxidant sintetic legat de BHA și BHT. Este tumorogen și neurotoxic și poate provoca mărirea ficatului.


Un colorant metalic care face ingredientele albe. A fost clasificat de Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului drept cancerigen de clasa 2B (adică „posibil cancerigen pentru oameni”).


Include mai mult de 200 de substanțe (inclusiv agenți anabolizanți, narcotice și secretagogi ai hormonului de creștere) care vor descalifica un atlet din competiție.